Welkom bij http://pb.doorhet.net

Inleiding

PowerBASIC is een moderne programmeertaal waarmee u allerlei programma's zelf kunt maken. Variërend van de aloude DOS omgeving, tot moderne Windows compilers. Meer hierover treft u op de volgende bladzijde.

Wat vindt u hier?

Hier treft u veel nederlandse informatie over PowerBASIC en add-on producten. Ook treft u een aantal voorbeeld programma's aan, die het gebruik demonstreren. Veel voorbeelden omvatten zowel een kant-en-klaar gecompileerd product, als ook in veel gevallen de complete source code.

Het betreft ook eenvoudige kleine voorbeelden voor oplossen van problemen, waarmee ik zelf nogal wat tijd nodig had om te ontdekken hoe dit opgelost moest worden. Met soms de hulp van een paar PowerBASIC deskundigen ben ik uit gekomen. Om te voorkomen dat anderen over dezelfde drempels struikelen, treft u hier voorbeelden aan die het demonstreren. Zoveel mogelijk wordt één bijzonderheid in één programma getoond, zodat u de voorbeelden kunt gebruiken om zelf in uw eigen programma's toe te passen.

Aanvullingen/bijdragen?

Deze zijn welkom. Zoals u al in de sources kunt zien worden bijdragen van anderen ook als zodanig herkend en aangegeven. Waarom opnieuw iets uitvinden als een ander dat al heeft gedaan en de oplossing openbaar maakt. En dan mag zijn bijdrage ook worden herkend!

Daarom bij deze een uitnodiging om bijdragen te leveren. Dit kan zowel een omschrijving van een functie zijn, als ook een demonstratie van een bepaalde functie. Graag alleen compleet werkende voorbeelden aandragen en niet alleen een paar regeltjes source code. Voor een ander kan het moeilijk zijn om er een werkbaar geheel van te maken.

Doorgaan

De informatie over PowerBASIC producten vormt een integraal onderdeel uit van mijn site. Na het klikken op onderstaande logo gaat u verder naar dat deel van de site.

Ga door voor Info over:

PowerBASIC PowerBASIC  

 

Bezoek het PB forum in het Nederlands en/of teken mijn gastenboek.

Datum laatste aanpassing:
29 december 2003 03:42:12

Email mij voor reacties,
aanvullingen en correcties