Home PB/WIN7 en PB/CC3 PB Versies Henk's Bytes Tips en Truuks Voorbeelden Les in PBDLL Gazette NL FAQ PowerBASIC Extra Tools Diversen Inhoudsopgave Zoeken Links

Omhoog
PB Geschiedenis
PB for DOS
PB-CC
PB-DLL
Versie 5 -> 6
Code omzetten
Het WIN32.HLP helpbestand

Email me

PowerBASIC in drie vormen

Er zin drie geheel verschillende families van PowerBASIC:

PowerBASIC for DOS
PowerBASIC Console Compiler
PowerBASIC DLL compiler

PowerBASIC for DOS

PowerBASIC for DOS was de eerste loot aan de stam. Voortgekomen uit Borland's Turbo BASIC is dit de oervader van de PowerBASIC compilers. Ontworpen voor de DOS omgeving is de compiler begin jaren 90 uitgegroeid tot de meest veelzijdige BASIC compiler voor de PC.
Tot op de dag van vandaag wordt de compiler nog steeds veel gebruikt op die plaatsen waar de onvoorspelbaarheid van Windows roet in het eten kan gooien. Zo treft u PowerBASIC aan in industriŽle besturing, kleine PC systemen en zelfs als embedded software (interne besturing van bijvoorbeeld systemen).
Meer over PB for DOS

PowerBASIC Console compiler = PB/CC

Deze compiler vormt een brug tussen de Windows omgeving, alwaar gebruik kan worden gemaakt van vele windows versies, maar tevens nog steeds ondersteuning biedt van meer dan 90 procent van de BASIC for DOS functies. Als u een toepassing om wilt zetten naar een Windows omgeving, waarbij uw toepassing als een zogenaamde console toepassing onder Windows draait, met de volledige 32-bit native code kracht van Windows, dan is PB/CC een aanrader.
Meer over PB/CC.

PowerBASIC DLL Compiler / PowerBASIC for Windows PB/WIN

Hoewel oorspronkelijk bedoeld als een aanvulling op Visual Basic, is PB/DLL uitgegroeid tot een zelfstandig produkt, waarmee zowel snelle, compacte DLL bestanden mee kunnen worden gemaakt, maar ook snel uitvoerbare EXE bestanden die echte GUI Windows toepassingen vormen, zonder gebruik van run-time bibliotheken en dergelijke. PB/DLL is het perfecte stuk gereedschap voor compacte en veelzijdige toepassingen.
Meer over PB/DLL.

 

Bezoek het PB forum in het Nederlands en/of teken mijn gastenboek.

Datum laatste aanpassing:
29 december 2003 03:42:08

Email mij voor reacties,
aanvullingen en correcties