Home Functional Families SQL Tools Review SQL Tools 2 van Elk Niet ondersteund

Omhoog

Email me

Welke ODBC eigenschappen ondersteunt SQL Tools niet?

 

Asynchrone uitvoering

Hier volgt wat de Microsoft ODBC Software Developer Kit stelt over Asynschrone utvoering:

"In het algemeen zouden applicaties alleen functies asynchroon moeten uitvoeren op een single-threaded besturingssysteem. Op multithreaded besturingssystemen behoren applicaties functies op verschillende threads uit te voeren in plaats van asynchroon op dezelfde thread. Geen enkele functionaliteit gaat verloren als drivers die alleen komen te werken op multi-threading systemen geen asynchrone ondersteuning levert."

Aangezien PowerBASIC in staat is multithreading te doen, ondersteunt SQL tools geen asynchrone uitvoering.


Descriptors

Hier volgt wat de Microsoft ODBC Software Developer Kit stelt over Descriptors:

"Een applicatie die ODBC functies aanroept behoeft zich niet bezig te houden met descriptors. Geen enkele database operatie maakt directe toegang tot discriptors noodzakelijk. Echter voor sommige applicaties kan de directe toegang tot descriptors veel operaties stroomlijnen. Bijvoorbeeld: directe toegang tot descriptors biedt de mogelijkheid voor 'rebind colomn data', hetgeen wellicht efficiŽnter is dan de SQL_ManualBindCol functie nogmaals aan te roepen.

SQL Tools ondersteunt vrijwel 100% van de ODBC functies die kunnen worden uitgevoerd zonder descriptors. Als u denkt dat uw applicatie er voordeel mee behaalt om ze toch te gebruiken, stellen we vůůr dat u de Microsoft ODBC Software Developer Kit bekijkt voor meer informatie. SQL Tools is naar onze mening geheel in overeenstemming met elke descriptor-API-gebaseerde functies die u schrijft, maar (natuurlijk) is het niet mogelijk om compatibiliteit te garanderen.

(Trouwens:"rebinding column data" was een interessante keus als voorbeeld van Microsoft, omdat een erg efficiŽnt alternatieve methode - die dus geen descriptors gebruikt - is beschikbaar via "statement attributes".)

We zijn er van overtuigd dat alleen de meest complexe ODBC programma's misschien gebruik moeten maken van descriptors, en slechts enkele programma's zouden er voordeel mee hebben.


Deprecated Functies

Aangezien de ODBC specificatie is gegroeid van versie 1.0, via 2.0 naar 3.0 zijn een paar functies met pensioen gestuurd. Een"RIP" (Rest in Peace) of "deprecated" ODBC functie is er ťťn die door een betere en krachtigers functie is vervangen, maar nog steeds beschikbaar is voor oudere applicaties.

SQL Tools biedt deze 'deprecated' functies niet.


Duplicate Functions

In een enkel geval waar twee of meer ODBC functies kunnen worden gebruikt om dezelfde operatie uit te voeren biedt SQL-tools niet alle methoden.


Unicode Data Types

De ODBC 3.5 standaard introduceerde drie nieuwe "Unicode" data types. Unicode is nog steeds erg zeldzaam in de Win32 wereld en wordt niet direct ondersteund door een PowerBASIC variabele type. Daarom ondersteunt SQL-tools ook niet het directe gebruik van Unicode. Het is echter mogelijk om ondersteuning voor Unicode data toe te voegen door gebruik te maken van bestaande SQL tools functies.

Dat is het! Elke andere belangrijke mogelijkheid die in de ODBC 3.0 level 2 specificatie zit, wordt ondersteund door SQL-tools Pro DLL!

 

Terug naar Tools

 

Copyright 1999 by Perfect Sync Inc
Nederlande vertaling Copyright 1999 by Fries Computer Bedrijf/FCB, Harlingen, The Netherlands

 

Bezoek het PB forum in het Nederlands en/of teken mijn gastenboek.

Datum laatste aanpassing:
29 december 2003 03:42:22

Email mij voor reacties,
aanvullingen en correcties