Home PB/WIN7 en PB/CC3 PB Versies Henk's Bytes Tips en Truuks Voorbeelden Les in PBDLL Gazette NL FAQ PowerBASIC Extra Tools Diversen Inhoudsopgave Zoeken Links

Omhoog
Super VGA
SQL-Tools

Email me

Enkele fabrikanten en particulieren hebben extra add-ons uitgebracht voor de PowerBASIC compilers. 

SVGA of SuperVGA

Voor de PBforDOS is er SuperVGA, een pakket waarmee elke VESA-standaard VGA kaart aangestuurd kan worden met 256 kleuren en tot resoluties van 1600x1200 pixels. Meer over de SVGA bibliotheek voor PBforDOS. 

SQL-Tools

SQL-Tools vormt een nuttige aanvulling met allerlei extra functies op het gebied van databses. Met SQL-Tools kunt u eenvvoudig databases openen, info opvragen en wijzigen, en alles met n of twee regels code. De fabrikant, Perfect Sync, is uiteindelijk een samenwerkings-verband aangegaan met PowerBASIC Inc, vanwege de nuttige over- en weer aanvulling. 

Perfect Sync heeft meerdere pakketten, voor zowel de DOS omgeving, als voor PB/CC (Console Tools). Klik hier voor een overzicht van hun add-ons voor o.a. PowerBASIC.

Visual Designer

Edwin Knoppert, een bekende PowerBASIC programmeur, heeft een eigen pakket ontworpen, waarmee men zowel een IDE heeft (ontwerpomgeving dus) als ook complete programma's grafisch kan ontwerpen.
Op zijn website is meer informatie te vinden.

Kalender routines

Egbert Zijlema, ook al zo'n bekend persoon in de PowerBASIC wereld heeft op zijn site een uitstekende kalender routine staan, die hij heeft ontwikkeld. Waar andere routines werken met erg grote getallen die eigenlijk nutteloos zijn, heeft Egbert een kleine en goed-werkende routine ontwikkeld, die hij op zijn site ter beschikking stelt.

Meer van Egbert Zijlema

Egbert heeft meer leuke dingen op zijn site staan, zoals de source-code van leuke routines, zoals Versie-info in je programma, een euro-calculator, weeknummerberekening, berekening van Amerikaanse en Canades Thanksgiving dagen en een Pasen-calculator. Meer info.
En niet de DOS compiler te vergeten: meer info.

ddoc

Don Dickinson schreef een uitstekende applicatie waarmee eenvoudig men alles op de printer kan zetten, met preview schermen enz enz enz. Tenzij u zelf vele tientallen uren bezig wilt zijn met alles programmeren, dan is ddoc misschien wel wat u zoekt. Verkrijgbaar als shareware (met een extra schermpje) en voor $25 compleet met PB/WIN code. Meer info

ddSMTP

Don heeft ook nog een SMTP product (oftewel uitgebreide email-routines) ontwikkeld. Vroeger verkocht hij het, maar tegenwoordig stelt hij de source-code en de geregisteerde versie gratis ter beschikking. Meer info en download

popWiz

Wil je zo snel mogelijk weten wanneer je een email in je postbak hebt staan, maar zonder Outlook Express (of welke email client dan ook) continue actief te hebben? Zeker als je nog moet inbellen, dan wil je alleen weten wanneer er post is en zelf het moment kiezen van ophalen.

popWiz is een programma dat draait in de system-tray en met een op te geven interval controleert f er berichten zijn en zo ja hoeveel er zijn. Gratis, alweer van Don. Meer info

 

Bezoek het PB forum in het Nederlands en/of teken mijn gastenboek.

Datum laatste aanpassing:
29 december 2003 12:32:46

Email mij voor reacties,
aanvullingen en correcties