Home PB/WIN7 en PB/CC3 PB Versies Henk's Bytes Tips en Truuks Voorbeelden Les in PBDLL Gazette NL FAQ PowerBASIC Extra Tools Diversen Inhoudsopgave Zoeken Links

Omhoog
OMSHELL

Email me

Henk's Bytes

Alhier zijn voorbeelden te vinden, die (deels/grotendeels) van eigen hand zijn en vrijgegeven worden om zelf aan te passen, te gebruiken en hoe je ook maar wilt. Delen die door anderen zijn ontworpen worden vermeld in de source code tekst.

BASelect versie 1.0b (PB/DLL 6.00)

Een voorbeeld van een eigen programma is bijvoorbeeld BASELECT. Dit programma wordt gestart zodra in Verkenner een bestand met de extensie BAS wordt aangeklikt. Door een snelle analyse van het bestand beslist BASELECT welke PowerBASIC compiler moet worden gestart (PB/CC of PB/DLL). Door het tellen van trefwoorden (keywords) die specifiek in PB/CC of specifiek in PB/DLL voorkomen, wordt er beslist op basis van: de meerderheid wint. Zo voorkom je dus dat je een PB/CC bestand opent in PB/DLL en andersom.

Ook kan de programmeur de naam van de te gebruiken compiler in de source code zetten, waardoor BASELECT meteen de juiste compiler kiest. Let op: het programma maakt BASelect de standaard aktie voor .BAS en .INC bestanden!

 

RASelect versie (PB/DLL 6.0)

Heeft u ook meerdere verbindingen voor internetten gedefinieerd, zoals n bij HetNet, en n bij 12MOVE en nog n voor uw abonnement. Misschien wel n mt gebruik van proxy en n zonder. Ik werd er eigenlijk gek van, want voor elk doel was weer een andere verbinding. Daarom heb ik op basis van code die ik op het BASIC forum vond een programma gemaakt die eenvoudig beheer doet van die verbindingen:

eenvoudig de laatste verbinding kiezen
eenvoudig afbreken van een verbinding
een overzicht van alle verbindingen en gemakkelijk kiezen welke te openen

Daarnaast vormt de code een mooie demonstratie wat er mogelijk is. Want de programmatuur zou ook gewoon een verbinding kunnen openen zonder interactie van de gebruiker: wat u wilt.

 

SEARCHER (PB/DLL 6.00)

Ook de weg kwijt in al die MP3 bestanden die op uw harddisk staan? Op basis van een telefoonprogrammaatje dat ik pas geleden schreef, heb ik een MP3 opzoek programmaatje gemaakt. Hiermee is het mogelijk om f in een bestand f in een directorie snel en gemakkelijk een MP3 te vinden, op basis van een trefwoord. Via dit medium de volledige source code, icoontje, resource files N het volledig gecompileerde programma (voor diegenen die we oh we zonder PB/DLL compiler zijn). Gemaakt in PB/DLL 6.00 en uitgebreid getest onder Windows NT.

 

ACCEPTGIRO's bedrukken met PowerBASIC for DOS 3.2 of 3.5

700 acceptgiro's bedrukken met een stel randvoorwaarden zoals sorteren op straat en plaats. Een klusje waarbij dBase III op een gegeven moment steeds weer niet voldeed, want er moet toch ruimte tussen de guldens en de centen, sorteren bij het afdrukken werd nog wel eens vergeten en sorteren met accentletters op de goede plaats (Friese plaats, dus veel accentletters) is er al helemaal niet bij. Daarom een oplossing geschreven in PB for DOS op deze plaats.

 

Start een applicatie en plaats een indicator bestand

Iemand op het forum ( http://forum.doorhet.net ) wilde vanuit een DOS bestand een Windows applicatie aanroepen, en middels een bestandje bijhouden of de applicatie nog actief is. Vanaf Windows 98 en XP is hetm ogelijk namelijk om een DOS programma NIET op beindigen van de aangeroepen applicatie te laten wachten (ondanks dat men SHELL als statement gebruikt).

 

 

Meer volgt binnenkort . . . . .

 

 

Bezoek het PB forum in het Nederlands en/of teken mijn gastenboek.

Datum laatste aanpassing:
04 februari 2004 00:25:16

Email mij voor reacties,
aanvullingen en correcties