Home Programma's Analoge klok Muiscursor Acceptgiros Deskjet Fractals BASELECT RASelect Searcher Telefoon

Omhoog

Email me

SEARCHER

Dit programmaatje is een PB/DLL applicatie die twee hoofdtaken heeft:

MP3 bestanden lezen uit een door de gebruiker aan te maken SEARCHER.TXT bestand. Dit bestand moet dan de bestandsnamen van alle MP3 bestanden waarnaar gezocht moet worden, bevatten. Sommige mensen willen snel op een trefworod zien of ze een bestand hebben, zonder de hele harddisk te doorzoeken. Maak in dit geval een bestand SEARCHER.TXT aan in dezelfde directory als SEARCHER.EXE staat. Het bestand wordt in de current dorectorie gezocht, dus pas verwijzingen van snelkoppelingen en dergelijke aan. Er mag GEEN command line parameter worden opgegeven voor dit gebruik, dus opstarten met SEARCHER.EXE
MP3 bestanden automatisch lezen uit een op te geven directorie. De directorie moet opgegeven worden als zgn. command-line parameter. Dit houdt bijvoorbeeld in:
c:\program files\searcher\searcher.exe c: \mp3

Het programma zal nu de directorie c:\MP3 doorzoeken en alle MP3 bestanden inlezen. Hierna kan middels een paar letters of een woord gekeken worden of het bestand bestaat. Voor dit gebruik zal wellicht in de toekomst nog een selectiemogelijkheid komen om het bestand te selecteren en af te spelen (stay tuned for more info).

De code kunt u inzien als HTML file (met zoals altijd knip&plak problemen), of te downloaden als Basic file (5kB). Voor degenen zonder PB/DLL compiler, is de executable (34kB) beschikbaar. Erbij horen een icoontje (.ICO), een resource file (RES) en nog een (RC) en een PBR bestand om de zaak compleet te maken.
Of je download alles te samen als één ZIP bestand (inclusief .EXE) zoals ook gestuurd aan de redactie van HCC Basic Gebruikers Groep: ZIP bestand (29 kB) .

 

Suggesties voor verbeteringen, opmerkingen enz enz enz graag mailen

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek het PB forum in het Nederlands en/of teken mijn gastenboek.

Datum laatste aanpassing:
29 december 2003 03:42:20

Email mij voor reacties,
aanvullingen en correcties