Home Programma's Analoge klok Muiscursor Acceptgiros Deskjet Fractals BASELECT RASelect Searcher Telefoon

Omhoog

Email me

BASELECT versie 1.0b

Een voorbeeld van een eigen programma is bijvoorbeeld BASELECT. Dit programma wordt gestart zodra in Verkenner een bestand met de extensie BAS wordt aangeklikt. Door een snelle analyse van het bestand beslist BASELECT welke PowerBASIC compiler moet worden gestart (PB/CC of PB/DLL). Door het tellen van trefwoorden (keywords) dier specifiek in PB/CC of specifiek in PB/DLL voorkomen, wordt er beslist op basis van: de meerderheid wint. Zo voorkom je dus dat je een PB/CC bestand opent in PB/DLL en andersom.

Ook kan de programmeur de naam van de te gebruiken compiler in de source code zetten, waardoor BASELECT meteen de juiste compiler kiest. 

Als de gebruiker zelf wil kiezen, om bijvoorbeeld een oudere versie compiler te gebruiken, dan kan dat: hij moet dan binnen drie seconden na opstarten van BASELECT op een knop klikken en kan dan uit ÚÚn van de ge´nstalleerde compilers kiezen. Alle Windows compilers van PowerBASIC worden herkend door informatie te lezen uit de registry van Windows. Van de beschikbare types wordt automatisch de hoogste versie gebruikt. Het programma is al voorbereid op mogelijke nieuwe versies van zowel PB/CC als van PB/DLL.

Het gecompileerde programma is hier te vinden. Zoals altijd is gebruik op eigen risico! Het programma leest en schrijft zonodig in de Registry van Windows en is getest onder Windows NT4. Bij opstarten maakt BASelect zichzelf de standaard handler voor .BAS en .INC bestanden. Uw ervaringen graag mailen. Ook is de sourcecode te bekijken, getest met PB/DLL 6 op een Windows NT platform.

De gemakkelijkste weg

Voortaan zal na dubbelklikken op een .BAS bestand BASELECT worden gestart, en daarna de juiste compiler. Niet de juiste compiler? Voeg dan in die gevallen als eerste regel in de source bestanden:
'use PB/CC   of juist  'use PB/DLL

Specificaties

Handig voor personen die zowel PB/CC als PB/DLL op hun computer hebben staan
BASelect kiest standaard altijd de modernste compiler uit (heeft u zowel PB/DLL 5 en 6, dan wordt 6 gesart)
Herkent PB/CC versies 1.0 , 1.1 en 2.00
Herkent PB/DLL versies 1.0 , 2.0, 5.00 en 6.00
Herkenning ge´nstalleerde PowerBASIC compilers aan de hand van de Registry
Automatische selectie juiste compiler en start van de nieuwste beschikbare versie
Handmatige keuze mogelijk: uit de beschikbare compilers met een klik op de knop: kies Own Choice en selecteer de te starten compiler.
Automatische herkenning eerste gebruik en automatische aanpassingen in de Registry voor .BAS en .INC bestanden

Nog te doen

Gebruiker-definiŰerbare extra selectie (eigen compiler/interpreter) of PB for DOS versie
Wie weet: andere suggesties?

Downloaden van de executable (38kB) en van de source code (23kB, PB/DLL versie 6)

Voor gebruik van de source is ook nodig mijn verzamelbestand met veel gebruikte routines: eigenroutines.inc , voor onder andere vaststellen van de naam en pad van de executable, ExistFile en ExistDir, en een paar MessageBox definities in het Nederlands.

 

Bezoek het PB forum in het Nederlands en/of teken mijn gastenboek.

Datum laatste aanpassing:
29 december 2003 03:41:46

Email mij voor reacties,
aanvullingen en correcties